ارتقای جایگاه دانشگاه تهران در نظام رتبه‌بندیQS

جایگاه دانشگاه تهران در نظام رتبه‌بندیQS ارتقاء پیدا کرد.
به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، بر اساس گزارش ۲۰۱۵ موسسه QSدرباره رتبه‌بندی بین‌المللی دانشگاه‌ها و مؤسسه‌های آموزش عالی جهان، دانشگاه تهران در جایگاه ۵۵۱-۶۰۰ قرار گرفته و بر این اساس، رتبه دانشگاه تهران نسبت به ویرایش پیشین این نظام، نزدیک به ۱۰۰ پله ارتقاء یافته است.
در گزارش اخیر این نظام رتبه‌بندی، که به عنوان گزارش سال ۲۰۱۶-۲۰۱۵ رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان منتشر شده است، دانشگاه تهران علاوه بر ارتقای رتبه کلی، توانسته است در دو حوزه موضوعی نیز رتبه‌‌های قابل توجهی را کسب کند. درحوزه «زبان‌های مدرن» دانشگاه تهران دررتبه بین ۱۵۱ تا۲۰۰ و در «مهندسی عمران و سازه» در رتبه ۲۵۱ تا۳۰۰ را قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، دانشگاه‌های «ام.آی.تی»، «هاروارد»، «کمبریج»، «استنفورد»، و«سی.آی.تی» به ترتیب پنج دانشگاه برتر جهان هستند و دانشگاه ملی سنگاپور، دانشگاه هنگ کنگ و مؤسسه علوم و فناوری پیشرفته کره نیز رتبه اول تا سوم آسیا را در این رتبه‌بندی به خود اختصاص داده‌اند. شایان ذکر است نظام رتبه‌بندی QS. در کنار نظام‌های رتبه‌بندی «شانگهای» و «Times Higher Education»، سه نظام معتبر و مهم رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در جهان هستند.
نظام رتبه‌بندی QS، هر ساله فهرست ۸۰۰ مؤسسه آموزش عالی برتر دنیا را رتبه‌بندی و منتشر می‌کند. مرجع این نظام برای گردآوری اطلاعات مربوط به استنادها و انتشارات، پایگاه استنادی «اسکوپوس» است. مواردی چون «اشتهار دانشگاه»، «نسبت عضو هیات علمی به دانشجو»، «ارزیابی کارفرمایان و بخش صنعت»، «سرانه استناد به دستاوردهای اعضای هیات‌علمی»، «نسبت دانشجویان بین‌المللی به ملی» و «نسبت اعضای هیات علمی بین‌المللی به ملی»، شش شاخص اصلی این نظام برای ارزیابی دانشگاه‌ها هستند، اگرچه وزن هرکدام از این شاخص‌ها، در موضوع‌های مختلف متفاوت است.

منبع: ut.ac.ir

نوشته های مشابه