دانشگاه تهران در بین ۳۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفت

alt text
دانشگاه تهران در بین ۳۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفت

بر اساس گزارش منتشرشده از سوی نظام رتبه­ بندی شانگهای مبنی بر ارزیابی دانشگاه‌های جهان در سال ۲۰۱۵، دانشگاه تهران در میان ۳۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفته است. به گزارش معاونت بین‌الملل دانشگاه تهران، در این رتبه‌بندی، دانشگاه تهران در رتبه ۲۰۱ تا ۳۰۰ جهان و در جایگاه اول ملی، در کنار دانشگاه­های معتبری چون ویکتوریا، واترلو، یورک، اتاوا، فلوریدای جنوبی، ماریلند بالتیمور، نوتردام، نبراسکا و اوتاگو قرار گرفته و پس از آن، دانشگاه صنعتی شریف در جایگاه دوم و در رتبه ۴۰۱ تا ۵۰۰ جهان قرار دارد.

هم‌چنین، در آخرین ویرایش این رتبه‌بندی در سال ۲۰۱۵، بخش فنی و مهندسی دانشگاه تهران، رتبه ۵۱-۷۵ را به خود اختصاص داده است که مشابه جایگاه کسب‌شده در ویرایش سال ۲۰۱۴ همین نظام رتبه‌بندی در بخش فنی و مهندسی است.

گفتنی است نظام رتبه‌بندی شانگهای، یکی از معتبرترین نظام‌های بین‌المللی برای رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسه‌های آموزشی و پژوهشی است که از سال ۲۰۰۳ راه‌اندازی شده است. این نظام از شش شاخص اصلی جهت رتبهبندی دانشگاهها استفاده میکند، از جمله تعداد فارغ‌التحصیلان و اساتیدی که جایزه نوبل یا جایزههای مهم حوزههای دیگر را کسب کردهاند، تعداد محققان پراستناد که توسط مؤسسه «تامسون رویترز» مشخص میشوند، تعداد مقالات منتشرشده در مجلات «ساینس» و «نیچر»، تعداد مقالات منتشرشده در نمایه استنادی علوم و نمایه استنادی علوم اجتماعی و عملکرد سرانهی آموزشی با در نظر گرفتن اندازه مؤسسه و تعداد دانشجویان و اساتید. سالانه بیش از ۱۰۰۰ مؤسسه توسط این نظام رتبهبندی میشوند که اسامی ۵۰۰ مؤسسه برتر بر روی وب‌سایت موسسه مشخص و منتشر میشوند.

منبع: سایت دانشگاه تهران

نوشته های مشابه