گزارش کنفرانس بین المللی آب و محیط زیست

photo_2001-10-18_02-06-04

photo_2001-10-18_02-11-02

بخشی از نکات مطرح شده در نشست تخصصی:
دکتر امانی تهرانی: ماکروپلان برای آموزش آب نداریم. بایستی اعداد و ارقام مربوط به آب را برای بچه ها ودیگران ملموس کنیم.
مهندس اسکویی: باید نسلی را تربیت کنیم که با شرایط اقلیمی همین کشور بتوانند زندگی کنند. مثلا بعدا اگر نماینده مجلس شدند بتوانند قوانین مناسبی را در زمینه آب تدوین کنند. از سال ۸۹ طرح نجات آب دانش آموزی در آموزش و پرورش برای مقاطع راهنمایی اجرا شده است. این طرح کامل نیست اما نظام مند و دارای دستورالعمل است. کتاب نجات آب هم تدوین شده است. این کتاب در اختیار شرکت های آب منطقه ای قرار گرفته است. طرح داناب
آقای خلیلی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب: طرح های آموزشی خیلی با استقبال روبرو نشده است. فقط در جاهایی که مردم خودشان احساس خطر کردند شروع به قبول کاهش سرانه مصرف آب کردند. مثلا در اصفهان با دیدن خشک شدن زاینده رود. بعد از یادگیری کلمه آب توسط دانش آموزان برنامه ها و جشنواره های فرهنگی برای آنها اجرا می شود. با یک پرسشنامه میزان مفید بودن و میزان یادگیری ایشان از این جشنواره ها سنجیده می شود.
مهندس سمیعی مدیرعامل مجموعه آبانگاه در مقوله مسائل اجتماعی آب: در کارگاه مدیریت آب زیرزمینی در مورد این مسائل صحبت خواهد شد. مسائل آب هر استان با شاخص های مختلفی سنجیده می شود. هم پوشانی دارند ولی باید به صورت جداگانه هر استان بررسی شود. کجا مسائل آموزشی مفید بوده و کجا نبوده از نتایج این بررسی هاست. بایستی بخش خصوصی وارد بحث های علمی این کار شود.
مهندس دوراندیش مدیرکل تالیف کتب فنی حرفه ای: دانشی ۰ مسئله ای . عملی
در این سه بخش مسائل مربوط به آب مثل آب مجازی، الگوی کشت و غیره را یادمیگیرند.

دکتر عراقچی در کنفرانس بین المللی آب و محیط زیست در هزاره جدید، در دانشگاه تهران:

«مردم باید بدانند که سطح اب‌های زیرزمینی جقدر کاهش پیدا کرده… فقط دانستن اینکه باید در اب صرفه جویی کرد، کافی نیست

تولید ادبیات در این حوزه بسیار ضروری است. گرچه موضوع ارتقای آگاهی رسانی عمومی به درستی شروع شده، اما کافی نیست.. و ‌هرچقدر در باره کمبود آب گفته شود کافی نیست. لازم‌ است این موضوع، به موضوع جامعه تبدیل شود ..
اگاه شدن مردم، مسئولین هم وادار به توجه به موضوع میکند».